Bagaimana Tingkatkan Kepercayaan Untuk Produk Baru

 

Saya selalu dapat soalan-soalan ni daripada student-student saya.

“Tuan Rahim, saya buat produk baru. So macam mana nak bagi orang percaya dekat produk saya ni? Sebab kita tahu yang mana orang buat pembelian bila mereka percaya.

Jadi, apakah cara terbaik untuk kita tingkatkan kepercayaan orang, supaya orang rasa macam nak beli produk tu.

Jangan risau.

Ada 3 hack untuk tingkatkan kepercayaan pelanggan dengan cepat.

Yang ni kalau anda perasan, teknik ini digunakan ramai orang termasuklah scammer-scammer dekat luar sana.

Jadi, saya nak ingatkan, kalau anda gunakan teknik ni untuk kejahatan, itu atas anda.

Tapi, kalau anda nak gunakan teknik ini untuk kebaikan, doakan juga saya dapat pahala, okay!

So, ada 3 cara untuk kita tingkatkan trust untuk produk yang baru ni.

Rahsia #1 :  Gunakan Simbol Autoriti

Yang pertama adalah menggunakan simbol autoriti.

So, simbol autoriti ni macam mana?

Simbol autoriti ni dia macam simbol kuasa. Contohnya, jika anda jual produk kesihatan, pastikan anda dah ada simbol KKM, simbol MAL, untuk produk-produk tertentu.

Contohnya, kalau boleh ada logo Halal.

Simbol-simbol kuasa dan simbol-simbol autoriti ni akan meningkatkan kepercayaan untuk beli produk anda.

Ini salah satu daripada contoh simbol kuasa.

Contoh lain adalah, jika anda buat produk kesihatan, yang sesuai untuk bagi maklumat adalah para doktor.

Ibaratnya, kalau anda pernah tengok iklan ubat gigi Sensodyne, mereka hanya pakai doktor yang pakai jubah putih dan stetoskop.

Kita tak tahu pun benda tu betul ke tidak.

Tapi simbol kuasa itu adalah stetoskop, dan jubah putih, simbolik kepada seorang doktor.

Ibaratnya, macam seorang askar, dia kena berada dalam uniform baru orang lain tahu dia ni askar. Kalau polis, kena pakai uniform polis.

Itulah simbol-simbol kuasa yang anda boleh gunakan dalam marketing anda, dalam poster, video atau sebagainya.

Untuk orang lebih percaya yang produk anda ini boleh dipercayai.

Rahsia #2 :  Social Proof

Yang kedua adalah, SOCIAL PROOF.

Social proof ni orang panggil sebagai herd mentality.

Maksudnya macam mentaliti berkelompok.

Konsepnya begini. Kenapa orang takut nak masuk kedai yang kosong?

Sebab dia rasa kalau seorang je malu.

Kenapa orang suka tengok, masuk dekat kedai yang ramai orang?

At least ada la dalam 5-10 orang dalam kedai tu.

Dia rasa macam ‘Ok lah ada social proof dekat situ.’

Maksudnya, kalau dia masuk, dia tak adalah rasa dia ambil risiko seorang-seorang.

Sama juga konsep dia macam ni.

Bayangkan dekat depan anda, ada 2 gerai burger.

Gerai burger A. Gerai burger B.

Gerai burger A ada 2 orang je beratur.

Gerai burger B ada 30 orang beratur.

Nama gerai dia mungkin, gerai burger bakar Abang Burn.

Kalau anda, anda nak pilih burger Gerai burger A ke, atau Gerai Burger B?

Ramai orang yang saya tanya, dia akan beli di Gerai Burger B.

Sebab apa?

Sebab ILUSI.

ILUSI dalam mentality tu orang kata, kalau ramai orang yang dah try, mestilah sedap.

Ramai orang beratur mestilah sedap.

Sebenarnya, tak ada gerenti yang gerai lagi ramai orang tu lagi sedap.

In fact, ada beberapa kali dalam hidup saya, benda tu just hype je.

Bila dah ramai orang rasa, macam tak sedap pun.

Lepas tu, hype tu mati macam tu je.

Tapi, konsep dia dekat sini adalah, social proof. Yang mana bila kita gunakan ayat dalam iklan kita, atau mungkin dalam website, ataupun video, kita nak gunakan nombor-nombor besar ini sebagai bukti yang kata produk kita ni dah dipakai oleh beberapa ratus customer, berapa ribu pelanggan, berapa puluh ribu student dah berjaya belajar di bawah akademi kita, contohnya lebih kurang begitu.

So, gunakan nombor-nombor besar ini untuk bagi keyakinan kepada prospek baru untuk percaya kepada produk anda.

Itu nombor 2.

Rahsia #3 :  Berikan Moneyback Guarantee

Yang ketiga. Yang paling power.

TRUST.

Trust lawan dia adalah risiko.

Risiko tinggi, orang takut nak membeli, maka tak ada trust.

Bila risiko rendah, maka akan wujud kepercayaan terhadap anda.

Senjata ini adalah senjata yang paling cepat untuk anda dapatkan TRUST.

MONEY-BACK GUARANTEE.

Apa ni Money-back guarantee?

Anda tawarkan pulangan wang kepada pelanggan anda, jika mereka tak puas hati atas apa-apa sebab sekali pun untuk produk anda.

Pulangan wang 100%

Bila orang nak membeli secara online, benda yang orang paling takut apa?

RUGI DUIT.

Maka itulah benda yang anda kena buat.

Tawarkan money-back guarantee, maka ketakutan untuk rugi duit tu tak ada.

Itulah dia 3 hack untuk tingkatkan kepercayaan terhadap produk baru anda.

Apa pendapat anda tentang topik kali ni? Komen dibawah dan kongsikan dengan kami.

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Dapatkan ebook Million Dollar Kickstart Secara PERCUMA

Business

Cara Nak Buat Iklan Kalau Tak Ada Database

  “Saya baru buat takaful tanpa database. Macam mana nak mula marketing?” Tips #1 : Share Content Yang pertama, anda share content yang berkaitan takaful …

Read More →
Ads

Cara Nak Elak Buat Iklan Yang Tak Hasilkan Jualan

Dalam post kali ini, kita nak merungkai kenapa iklan tu boleh jadi hambar. Bila saya buat analisa berdasarkan pengalaman saya beberapa tahun menjadi seorang profesional …

Read More →
Agent

Cara Nak Jual Produk Komoditi (Makanan, Pakaian, Etc)

Bagaimana nak jual produk komoditi? Komoditi ni apa? Komoditi ni lebih kurang barang yang sama macam orang lain. Contoh barang makanan, bahan mentah, dan sebagainya. …

Read More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You will love to read these

Ads

3 Langkah Mudah Untuk Hasilkan Copywriting Yang Proven Dan Convert

  3 cara mudah untuk tulis copywriting menggunakan USP produk anda. Ramai yang tanya saya, ‘Tuan Rahim, macam mana nak tulis copywriting yang paling simple tapi berkesan?” Antara teknik copywriting yang saya selalu gunakan dalam copywriting saya untuk klien-klien saya dan produk-produk saya adalah copywriting gaya John Carlton. Simple je dia punya framework. Dia ada

Read More »
Ads

Bagaimana Nak Buat Copywriting Berkualiti Dan Convert Dalam 5 Minit

Gunakan formula ini untuk tulis copywriting iklan anda SEPANTAS 5 minit. Ramai orang mengadu pada saya, “Tuan Rahim, bila saya nak tulis copywriting, saya tenung skrin komputer, komputer tenung saya balik. 5 minit, 10 minit tak ada idea. Kadang tu saya dah keluar berjalan pun tak ada idea lagi.” Sebenarnya, apa cara kita buat copywriting

Read More »
Testimony

Ini Sebab Kenapa Testimoni Dah Banyak Tapi Sales Tak Meningkat

Testimoni dah banyak tapi sales tak meningkat? Ramai orang tanya saya, “Tuan Rahim, saya dah dapatkan testimoni daripada pelanggan saya, tapi saya dah letak dalam iklan, saya dah letak dalam website kenapa sales tak meningkat?” Sebenarnya, tak semua tak testimoni boleh tingkatkan jualan anda. Ini 3 sebab kenapa testimoni tu tak best, tak power. Sebab

Read More »
Ads

Cara Nak Elak Buat Iklan Yang Tak Hasilkan Jualan

Dalam post kali ini, kita nak merungkai kenapa iklan tu boleh jadi hambar. Bila saya buat analisa berdasarkan pengalaman saya beberapa tahun menjadi seorang profesional digital marketer, ada 3 sebab kenapa iklan anda hambar. Cara #1: Salah Audience Yang pertama, iklan anda hambar sebab anda salah audience. Kalau kita nak menembak, kita mesti nak tembak

Read More »