Penting Ke Video Marketing Untuk Bisnes Anda? Ini 3 Perkara Yang Anda Perlu Tahu

Video marketing adalah menggunakan video untuk mempromosikan dan memberitahu audience tentang produk atau servis anda. Ia membantu meningkatkan penglibatan pada saluran digital dan sosial media, educate dan membolehkan anda untuk reach mereka dengan medium yang baharu.

Selain itu, video marketing juga

“…merupakan salah satu strategi yang paling relevan dan berkesan pada zaman digital kerana 90% masyarakat malaysia kini suka menonton video. Mereka lebih untuk mendengar dan melihat berbanding dengan membaca.”

Artikel berkaitan: Servis Pemasaran Video : 3 Kepentingan Pemasaran Video

Dalam artikel kali ini, kami akan kongsikan kepada 3 Kepentingan Video Marketing Untuk Bisnes anda.

3 Kepentingan Video Marketing Untuk Bisnes Anda

Menggunakan video sebagai sebahagian daripada marketing akan menjadikan bisnes anda mendapat banyak engagement tidak kira sama ada anda usahawan berjaya mahupun peniaga kecil.

1. Meningkatkan keberhasilan jualan

Sekiranya anda menyertakan video ke dalam laman web, ia mampu meningkatkan keberhasilan jualan produk/sevis sebanyak 80%!

Jika dibandingkan dengan iklan bertulis, gaya penyampaian video yang menarik akan menarik lebih ramai audience untuk melihat produk anda.

2. Membantu menaikkan kadar interaksi email kempen pemasaran

Menyertakan video ke dalam sebarang email kempen pemasaran juga mampu untuk mempengaruhi seseorang untuk membuka dan berinteraksi dengan email anda.

Selain itu, penyampaian tentang cara pengunaan produk atau kefahaman produk melalui video juga dapat memberikan impak yang lebih besar berbanding penyampaian secara bertulis.

3. Mudah tersebar

Selain itu, zaman ini merupakan zaman viral di mana sebarang video yang menarik akan dikongsikan sesama pengguna sosial media. Jadi, anda boleh gunakan peluang ini untuk viralkan produk anda!

Ingin kami bantu hasilkan video marketing untuk anda? Kami di Vennea boleh bantu! Kami telah bantu ramai usahawan di luar sana dengan menghasilkan video marketing yang kreatif dan berkualiti. 

Sekiranya berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang pakej lain yang kami tawarkan, klik di sini untuk tempahan slot kerana slot adalah terhad.

Anda juga boleh follow dan like kami di Facebook dan Instagram kerana kami turut berkongsi maklumat dan content yang menarik untuk anda!

Untuk sebarang soalan atau pendapat, sila kongsikan dengan kami di ruangan komen di bawah.

Untuk baca artikel-artikel berkaitan, sila klik pada pautan di bawah:

1. Tips Penting Untuk Video Content Marketing Anda

2. Rahsia Kenapa Anda Perlu Buat Video Content Marketing

3. Video VS Poster: Why Videos Are More Effective For Marketing

Share This Article

Dapatkan ebook Million Dollar Kickstart Secara PERCUMA

Kebaikan Dan Keburukan Penggunaan GIF Dalam Design Facebook Ads
Ads

Kebaikan Dan Keburukan Penggunaan GIF Dalam Design Facebook Ads

GIFs, atau Graphics Interchange Format, adalah jenis fail gambar yang boleh digunakan untuk menyampaikan mesej dalam bentuk animasi ringan. Dalam dunia marketing, GIFs sering digunakan …

Read More →
Kelebihan Menggunakan Carousel Ads Dalam Pengiklanan Facebook Anda
Ads

Kelebihan Menggunakan Carousel Ads Dalam Pengiklanan Facebook Anda

Iklan carousel atau carousel ads adalah sejenis iklan yang boleh digunakan pada platform pengiklanan Facebook. Kelebihannya adalah ia membolehkan anda menunjukkan beberapa gambar atau video …

Read More →
Kepentingan Penggunaan 'High Quality Image' Dalam Facebook Ads Anda
Ads

Kepentingan Penggunaan ‘High Quality Image’ Dalam Facebook Ads Anda

Penggunaan imej yang berkualiti tinggi (high quality image) dalam Facebook ads adalah penting kerana ia mampu membantu menarik perhatian audience dan meningkatkan prestasi ads. Imej …

Read More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You will love to read these

Image of blog banner 3 cara hasilkan copywriting yang menarik
Copywriting

3 Langkah Mudah Hasilkan Copywriting Yang Proven Dan Convert

3 Cara Mudah Tulis Copywriting Yang Berkesan, Menggunakan USP Produk Anda   Ramai yang tanya saya,Tuan Rahim, macam mana nak tulis copywriting yang berkesan tapi paling simple?   Antara teknik copywriting yang selalu saya gunakan dalam menulis copywriting untuk klien-klien saya dan produk-produk saya adalah copywriting gaya John Carlton.   Simple je dia punya framework.

Read More »
Ads

5 Online Tools Yang Akan Memudahkan Kerja Google Ads Anda

Google Ads merupakan pengiklanan berbayar di platfom Google seperti YouTube, Google Search Page, dan banyak lagi. Berikut kami senaraikan 5 online tools yang akan memudahkan kerja Google Ads anda. 1. Keyword Planner Tools ini akan memudahkan anda untuk tahu volume keyword tertentu. Bukan itu sahaja, anda boleh kenal pasti competition dan trend ketika ini. Tools

Read More »
Business

7 Tips Untuk Newbie Yang Baru Nak Mulakan Bisnes Ecommerce

Ecommerce adalah singkatan daripada perkataan Electric Commerce atau dikenali sebagai perdagangan secara elektronik. “Dalam bahasa mudahnya, sistem ecommerce ini adalah sistem untuk kita bina kedai secara online. Sesetengah orang menggelarnya sebagai kedai maya.” Artikel berkaitan: Apa itu Bisnes E-Commerce? Dalam artikel kali ini, kami akan kongsikan kepada anda 7 tips untuk newbie yang baru nak

Read More »
Website

5 Sebab Kenapa Laman Web Penting Dalam Digital Marketing

Laman web sering disebut-sebut sebagai holy grail kepada digital marketing. Hampir semua perniagaan dinasihatkan untuk memiliki laman web agar strategi pemasaran digital atau digital marketing anda semakin efektif.  Namun, pasti anda tertanya-tanya adakah digital marketing tidak boleh dilakukan tanpa laman web?  Laman web atau juga dipanggil website merupakan interaksi pertama yang anda miliki dengan prospek

Read More »
Cara Mudah Nak Naikkan Jualan Di Media Sosial Anda
Marketing

5 Cara Mudah Nak Naikkan Jualan Di Media Sosial Anda

Media sosial merupakan teknologi berasaskan komputer yang memudahkan perkongsian idea, pemikiran, dan maklumat melalui pembinaan rangkaian maya dan komuniti.   Media sosial yang berasaskan internet ini telah memberikan pengguna komunikasi elektronik yang cepat tentang kandungan seperti maklumat peribadi, dokumen, video, dan foto.   Kebiasaannya, media sosial ini digunakan melalui komputer, tablet, atau telefon pintar melalui

Read More »
Website

3 Steps On How To Boost Your Website Performance

In today’s digital world, a website often makes the first impression. If your website takes forever to load, it doesn’t matter if you have the most complex and good-looking site. There are many reasons why your website may load slowly, but no matter what the cause is, we are going to show you 3 steps on how

Read More »