Kenapa Canva Free Kalau Boleh Canva Pro?

Kenapa Canva Free Kalau Boleh Canva Pro?

Canva merupakan sebuah platform grafik design yang digunakan untuk membuat grafik media sosial, poster, presentation, dan sebagainya. Dalam aplikasi ini juga menyediakan pelbagai jenis template design untuk digunakan.

Tapi kalau anda sedang gunakan Canva Free, anda mungkin ingin bertukar kepada versi Canva Pro. Kenapa? Sebab ia mempunyai lebih 75 juta premium stock photos, easy-to-use branding kit, dan magic resize tools yang memudahkan kerja-kerja design anda.

Dalam artikel kali ini, kami akan kongsikan kepada anda kenapa anda perlu gunakan Canva Pro berbanding Canva Free.

1. Canva Pro Ada Features Yang Lebih Menarik Berbanding Canva Free

Dengan Canva Pro, anda boleh nikmati sehingga 100+ juta grafik, audio, video dan foto Premium.

Tapi kalau tiada pilihan yang anda suka, anda boleh upload mengikut cita rasa sendiri.

2. Resizing Gambar

Kalau anda masih belum bertukar kepada Canva Pro, maka ciri Magic Resize mungkin akan buatkan anda berubah fikiran serta-merta.

Jadi, apakah fungsi Magic resize ni?

Pengguna Canva Pro boleh mengubah saiz design yang anda mahukan mengikut platform yang sesuai seperti di Facebook, Instagram, YouTube dan sebaginya. Hanya tekan butang resize dan letak saiz yang anda nak atau pilih daripada pilihan yang tersedia, dan klik butang resize.

Ini adalah kelebihan yang anda akan dapat apabila anda berubah kepada Canva Pro.

3. Kerja Akan Jadi Lebih Tersusun

Storage adalah segala-galanya apabila anda bekerja dalam bidang kreatif. Lebih banyak design yang beresolusi tinggi, lebih tinggi saiz failnya.

Jangan risau, kerana Canva menawarkan cloud storage kepada pengguna mereka. Satu-satunya perbezaan adalah saiz storage yang anda dapat mengikut jenis akaun anda.

Untuk pengguna Canva Free, anda hanya akan dapat 5 GB cloud storage untuk imej, video dan audio anda yang dimuat naik dan 2 Folder percuma untuk mengasignkan fail.

Tapi untuk pengguna Canva Pro, anda mempunyai cloud storage sebanyak 100 GB dan unlimited folder creation.

Jadi, anda boleh create folder dan subfolder tanpa had untuk memastikan design anda teratur dan tak hilang.

4. Boleh create team

Anda boleh create team dalam Canva dengan invite orang melalui link atau dengan memasukkan alamat e-mel mereka.

Canva boleh create tem account dengan sekurang-kurangnya 5 ahli di dalamnya.

Semoga perkongsian kami kali ini akan membuatkan anda bertukar daripada Canva Free kepada Canva Pro.

Untuk sebarang soalan atau pendapat, sila kongsikan dengan kami di ruangan komen di bawah.

Untuk baca artikel-artikel berkaitan, sila klik pada pautan di bawah:

1. 5 Design Trends Yang Boleh Ubah Strategi Marketing Anda

2. Mengapa Penggunaan Grafik Penting Untuk Perniagaan Anda

3. 5 Web Design Trends Untuk Tahun 2022

Share This Article

Dapatkan ebook Million Dollar Kickstart Secara PERCUMA

Bila anda dah ready, ada 5 cara kami boleh bantu anda :

1. Train Your Marketer (TYM) : Join lebih 336+ business owner belajar cara Attract- Hire – Train & Monitor Inhouse Marketers dalam bisnes anda. Harga asal RM150, kini RM37. (Jimat RM113).

2. Marketing Data Analysis (MDA) : Belajar bagaimana Agensi Marketing Run Ads, Baca Metrik & Optimize Kempen FB Ads sehingga jana jualan 6-7 angka sebulan. Gunakan kupon “MDA50untuk diskaun 50%.

3. External CMO & Lead Marketer : Tak perlu hire mahal, hanya subscribe servis ini di mana kami akan act sebagai  Lead Marketer untuk ada Sesi Bedah Ads mingguan bersama marketer anda. Kami train & guide cara optimize & scale FB Ads khas tailor-made untuk bisnes anda. External CMO pula sesi bulanan bersama founder untuk guide hala tuju marketing bisnes.

4. Easy HR Template Kit : Tak lagi risau tentang pekerja & undang² buruh  bila department Human Resource (HR) anda makin kemas. Dapatkan lebih 50+ templates HR dari dokumen, borang, surat, malah SOP khas untuk HR anda. Plug & Play, cuma duplicate, tukar maklumat syarikat anda dan logo. Gunakan kupon “HR50” untuk diskaun RM50.

5. Marketing Funnel System For High Price Service : (Khas untuk High-Price service provider, coach, consultant) – Work 1-on-1 dengan saya & tim dimana kami bantu install Proven Marketing System dari cari Qualified Leads sehinggalah menjadi High-Paying Client untuk servis anda. Isi form di link tersebut, jika layak kami akan hubungi anda.

Anda mesti akan suka baca artikel ini juga :